سکته قلبی و مغزی از عوارض جرم دندان است

 

  • محققان دریافته‌اند، احتمال ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی در افرادی که دندان‌های خود را جرم گیری کرده بودند، کمتر است. این مطالعات نشان داده است افراد مسنی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهند، نسبت به هم سن و سالان خود که به این موضوع توجهی ندارند، کمتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی قرار می‌گیرند.

پیشرفت علم و دانش هر روزه افق های جدیدی به روی بشر می گشاید. اکتشافات جدید پزشکی از جمله مفید ترین این افق ها به شمار می آیند. به تازگی محققان به رابطه بین ابتلا به سکته قلبی و مغزی و رعایت بهداشت دهان و دندان به ویژه وجود جرم بر روی دندان ها دست یافته اند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

جرمگیری دندان با سکته قلبی چه رابطه‌ای دارد؟

محققان دریافته‌اند، احتمال ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی در افرادی که دندان‌های خود را جرم گیری کرده بودند، کمتر است. این مطالعات نشان داده است افراد مسنی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهند، نسبت به هم سن و سالان خود که به این موضوع توجهی ندارند، کمتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی قرار می‌گیرند.

در واقع در جرمگیری دندان پلاک‌های بسته شده روی دندان یا لثه پاک می‌شود. این پلاک‌ها محل تجمع باکتری‌هایی است که می‌تواند به بیماری لثه منجر شود. از آنجا که بیماری لثه را عفونت باکتریایی ایجاد می کند، محققان تصور می‌کنند این بیماری با حمله قلبی یا سکته مغزی ناشی از بیماری مزمن التهاب رگ‌های خونی ارتباط دارد. درمان بیماری لثه می‌تواند سطح مواد التهابی در خون را کاهش دهد.

حتما بخوانید  بیماری آلزایمر به شکر خطرناکی رو به افزایش است

ثابت شده است، جرمگیری دندان با ۳۱ درصد کاهش خطر حمله قلبی در آینده و ۱۵ درصد کاهش سکته مغزی مرتبط است

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید