بهترین مزه را میتوانیم از بادامهای بو داده یا رُستشده بگیریم. وقتی دانههای روغنی را در فر یا ماهیتابه تفت میدهیم، روغنش در میآید و مزهاش آزاد میشود. اینطوری راحتتر هم در آسیاب نرم شده و خوشبوتر هم خواهد شد. برای همین بهتر است دانههای پوستگرفته را روی کاغذ مخصوص در سینی فر بریزیم و حدود ده دقیقه در فر داغ با دمای ۱۷۵ درجه بگذاریم.
طرز درست کردن و روش آماده سازی کره ی بادام زمینی خانگی مناسب برای گیاهخواران
بادام زمینی یکی از آن خوردنیهای سریع و مقوی است که میگویند اگر آدم را نکُشد، معتاد میکند. توان این را دارد که با آن مزه دودی و خاکی و عطر نافذش، آنقدر آدم را سرگرم کند که شکم، پیام سیری را دریافت نکند. بادام زمینی پر از پروتئین است.
به گیاهخواران، زیادی پیشنهاد شده و هر روز گونه تازهای از روغن، بیسکوئیت، مزه، کره و کیک آن به بازار میآید. چربی مفید دارد و انواع ویتامینهایی که یک بدن سالم نیاز دارد، تا حد زیادی در این دانههای زیبای روغنی وجود دارد. بادام زمینی یکی از آجیلهای دمدستی در آمریکاست و در بعضی از غذاخوریهای سریع، مجانی کنار ساندویچ و نوشیدنیها سرو میشود.
بادامزمینی یکی از شناختهشدهترین غذاهایی است که حساسیت به آن کشنده است و حتی ذرهای از آن میتواند واکنش حساسیتزای بسیار خطرناکی در بدن به وجود بیاورد.
حال میخواهیم روش آماده کردن کره بادام زمینی را بگوییم که یکی از بهترین صبحانههای سالم و سریع و خوبوزود در دنیاست. با یک دستگاه مخلوطکن یا آسیاب برقی میتوانید همیشه کره بادامزمینی خانگی خودتان را آماده کنید و از شر شیشههای بازاری با انواع افزودنیها و مواد نگهدارنده مضر، راحت شوید. آماده کردنش درست شبیه کره فندق شکلاتی است.
یک ساندویچ کره بادامزمینی میتواند یک همدم مهربان و خوشمزه و سالم صبحگاهی باشد وقتی خیلی میلی به غذا ندارید، یا از شدت عجله و سرعت زندگی، زمانی برای یک وعده کامل غذایی ندارید. گفته شده همین یک لقمه کره بادامزمینی اول صبح میتواند، احتمال سکته قلبی را کم کند.
مواد مورد نیاز برای تهیه ی کره ی بادام زمینی:
– دو پیمانه بادام زمینی خام و پوستگرفته
– نوک قاشق چایخوری نمک دریا
اگر میخواهید چرب باشد:
– یک تا دو قاشق غذاخوری روغن (روغن بادامزمینی، یا هر نوع دیگری)
اگر میخواهید شیرین یا مزهدار باشد:
– یک تا دو قاشق غذاخوری عسل یا شکلات
طرز درست کردن کره ی بادام زمینی:
۱- بهترین مزه را میتوانیم از بادامهای بو داده یا رُستشده بگیریم. وقتی دانههای روغنی را در فر یا ماهیتابه تفت میدهیم، روغنش در میآید و مزهاش آزاد میشود. اینطوری راحتتر هم در آسیاب نرم شده و خوشبوتر هم خواهد شد. برای همین بهتر است دانههای پوستگرفته را روی کاغذ مخصوص در سینی فر بریزیم و حدود ده دقیقه در فر داغ با دمای ۱۷۵ درجه بگذاریم. در این مدت باید بادامها را زیر و رو کنیم تا یکسان طلاییرنگ شوند.
۲- وقتی هنوز دانهها گرم هستند، آنها را در آسیاب برقی میریزیم و حدود یک دقیقه روی دور متوسط آنها را خرد میکنیم.
اگر دوست دارید یک جاهایی لذت چشیدن دانههای ریز و درشت بادامها را در کرهتان حس کنید و بیشتر زیر دندان بیاید، در این مرحله سه تا چهار قاشق از دانههای نیمهخرد را بردارید و کنار بگذارید و در آخرین مرحله اضافه کنید.
۳- زمان آسیاب کردن تقریبا ۵-۷ دقیقه است اما بهتر است این زمان را یک دقیقهای کنیم. یعنی هر یک دقیقه دستگاه را خاموش کنیم. یکبار دانههای خُردشده را هم بزنیم و ببینیم که چقدر مانده تا شکل کرهای بگیرد. بعد دوباره دستگاه را یک دقیقه روشن میکنیم تا حدود ۵ دقیقه از چرخش مواد بگذرد. اینطوری از مرحله سخت تا روان شدن یک مایع کرمرنگ را زیرنظر میگیرید.
۴- وقتی که دیگر شکل بادامها از بین رفت و شکل نیمه مایع چربی را به خود گرفت، به اندازه دلخواه کمی نمک و روغن اضافه میکنیم.
اگر میخواهید محصول نهایی، شیرین باشد بقیه مواد شیرینکننده و طعمدار را در دستگاه بریزید. دوباره دستگاه را روشن کنید تا مواد یکدست شود. اگر هم کمی بادام نیمچه خرد و خاکشیر از قبل کنار گذاشتیم، در این مرحله اضافه میکنیم و میگذاریم در دور نهایی چرخش در دستگاه با بقیه دوستان له و لوردهاش، همراه شود.
کره بادامزمینی آماده است. باید در یک ظرف شیشهای پاکیزه و در دار، بریزیم و در یخچال نگهداری کنیم. کَره ما در دمای پایینتر، سفتتر هم میشود و قیافه و کشآمدنش بیشتر شبیه نوع بازاریاش خواهد شد.
خواص بادام زمینی:
بادام زمینی، از نظر غنای پروتئینی، زیر گروه حبوباتی مثل، نخود، عدس و لوبیا می باشد و از این نظر می توان گفت جزو آجیل ها نیست.
بادام زمینی، منبع خوب انرژی است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی ۵۰ گرم چربی، ۱۶ گرم کربوهیدرات است.
بادام زمینی دارای پروتئین با کیفیت عالی می باشد. در بین آجیل ها، بادام زمینی دارای بیشترین مقدار پروتئین می باشد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی ۲۵ گرم پروتئین می باشد. پس اگر کودک شما فقط بادام زمینی یا کره بادام زمینی می خورد، از کمبود پروتئین در کودک نگران خود نباشید.
بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی، از نوع غیر اشباع و خوب می باشند.
در ۲۸ گرم بادام زمینی، حدود ۲ گرم فیبر وجود دارد. این مقدار ۹ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می کند.
بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3 می باشد، ۱۱۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می شود، فرایند پیری را به تعویق می اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
برای افزایش این ویتامین توصیه شده که مردان ۱۶ میلی گرم در روز و زنان ۱۴ میلی گرم در روز بادام زمینی مصرف کنند.
ویتامین E نیز در بادام زمینی وجود دارد. ۲۸ گرم بادام زمینی در حدود ۱۰درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند.
بادام زمینی دارای آنتی اکسیدان نیز می باشد. پس سلول را از خرابی و نابودی محافظت می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
جالب است بدانید که آنتی اکسیدان موجود در بادام زمینی به همان اندازه میوه ها می باشد و از سیب، چغندر و هویج، آنتی اکسیدان بیشتری دارد.
منیزیم موجود در بادام زمینی، گرفتگی عضلانی را دور می کند.
بادام زمینی دارای فولات نیز می باشد. فولات از کم خونی، رنگ پریدگی و ضعف جلوگیری می کند.
بادام زمینی حاوی پتاسیم می باشد. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب می شود و از گرفتگی عضلانی و ادم جلوگیری می کند.
فسفر در بادام زمینی وجود دارد که جلوی ضعف و خستگی را می گیرد.
بدون کلسترول می باشد.
گوشه ی آشپزخانه+تبیان