ماتیلدا » سبوس و ریشه زرشک حاوی مواد شیمیایی به نام آلکالوئید ایزوکوئینولین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی بیوتیکی دارد. برخی ازآنها باعث پائین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک میکنند. در این قسمت می خواییم با این ماده پر انرژی و مقوی یک مربای خوشمزه و لذیذ برای میز صبحانه تهیه کنیم با ماتیلدا در آموزش آشپزی همراه باشید »
زرشک درختچهای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است. برگهای آن بیضی شکل با دندانههای ارهای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزهاست. به ریشهٔ درخت زرشک «آئر خیس» گفته میشود.
انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچههای زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرند.
زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان و شهرستان قائنات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
مواد لازم :
زرشک | ۱ کیلو |
شکر | ۱/۵ کیلو |
هل | ۲ قاشق چایخوری |
طرز تهیه :
زرشک را پاک کنید و خوب بشویید . ( بهترین راه برای شستن زرشک این است که زرشک را در صافی ریخته و صافی را در کاسه ای پر از آب بگذارید تا شن و سنگ موجود در زرشک کاملاٌ در آب ته نشین شود . ) شکر را در آب بریزد و بگذارید بجوشد . زرشک را در شیره بریزید تا بپزد . هل را در پارچه نازکی بگذارید و سر آن را ببندید و در قابلمه بیندازید . بعد از قوام آمدن شکر ، مربا آماده است .
» گردآوری کننده ماتیلدا »
منابع » » بیتوته »ویکی پدیا »