ماتیلدا » چَغور پَغور غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند بهعلاوه آب و روغن و افزودنیهای دیگر تهیه میشود. در آذربایجان به آن جئز بئز و در شیراز گاهی توتُوِی (توتابهای) میگویند.در این قسمت از ماتیلدا می خواییم این غذای خوشمزه و لذیذ را به شما خوانندگان گرامی آموزش دهیم »
مواد لازم : برای ۶ الی ۸ نفر
جگر | ۱ عدد |
دل | ۲ عدد |
قلوه | ۲ عدد |
جگر سفید | ۱ عدد |
آبلیمو | نصف استکان |
پیاز | ۴ عدد |
زعفران | یک چهارم استکان |
فلفل | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
جعفری خرد کرده | نصف استکان |
طرز تهیه :
پیاز را کاملاٌ ریز کنید . جگر ، دل ، قلوه و جگر سفید را خرد کنید و با آبلیمو ، فلفل ، نمک ، زعفران و پیاز رنده شده بگذارید دو سه ساعت بماند تا آبلیمو به خوردش برود . سپس آن را با پیاز ، خوب سرخ کنید و بگذارید با حرارت بسیار ملایم با بخار خودش بپزد . وقتی به روغن افتاد ، آبلیمو و جعفری خرد کرده و زعفران روی آن بدهید و هم بزنید . دور خوراک را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کنید .
منبع » بیتوته »