در دوران بارداری زیتون بخوریم ؟

1448218758-9957

 

  • جنین برای رشد نیاز به ویتامین E دارد. پس، هم مقدار و هم نوع غذایی که در دوران حاملگی مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود، ایفا می کند.

در دوران بـارداری نیـاز بدن شـما به آهن به نحو شـگرفی افزایش می یابد. هر نوع زیتون، به ویژه زیتون سیاه، سرشار از آهن است. توانایی سلول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب وابسته به حضور آهن در خون است. اگر شما از کمبود آهن رنج می‌برید، بافت‌های شما به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند و شما به زودی شروع به احساس ضعف و سرما می‌کنید. آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ما ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و سیستم ایمنی بدن بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن ما دارد.روغن زیتون دارای آنتی‌اکسیدان‌های قوی و خواص ضدالتهابی است و این باعث می‌شود آنها به یک محافظ طبیعی در برابر سرطان تبدیل شوند زیرا التهاب کرونیکی و استرس اکسیداتیوی دلایل اصلی پیشرفت سرطان هستند. زیتون به دلیل اینکه منبع غنی از مواد مغذی آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است می‌تواند از ترکیب خطرناک التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو مزمن جلوگیری کند. زیتون سیاه منبع شناخته شده ویتامین E است که در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد در بافت چربی سریع عمل می‌کند.

جنین برای رشد نیاز به ویتامین E دارد. پس، هم مقدار و هم نوع غذایی که در دوران حاملگی مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود، ایفا می کند.

روغن زیتون و شیردهی
در طول مدت شیردهی؛ ویتامین E موجود در خون مادر در غدد پستان جمع می شود، پس در طول تغذیه از طریق پستان ویتامین E ذخیره مادر به نوزاد منتقل می گردد. بنابراین باید مقدار معینی از این ویتامین در طول دوران شیردهی حفظ گردد. ویتامین E را برای نوزادان نابالغ تازه متولد شده با ناتوانی های لوزالمعده یا کبدی نیز تجویز می کنند، زیرا تاثیر مناسبی بر سیستم کبدی-صفرایی می گذارد.

اما روغن زیتون نه تنها اسید چرب های لازم برای رشد نوزاد را فراهم می کند، بلکه نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک آن (اسید چرب های ضروری) همانند شیر پستان می باشد. اثر مفید اسیدهای روغنی در طول دوران حاملگی باقی می ماند. بعلاوه اسید روغنی در جلوگیری از هیپرکلسترولامیا و سخت شدن شریان ها، که در دوران بچگی شروع می شود، تاثیر بسزایی دارد. به نظر می رسد این اسید اثر مثبتی بر رشد و سخت کردن استخوان و رشد در طول دوره نوزادی، داشته باشد.

ویتامین E می‌تواند فرایندهای سلولی را بهبود بخشد و این خاصیت ویتامین E به هنگام ترکیب آن با چربی‌های سودمند در بالاترین سطح خود قرار می‌گیرد. رادیکال‌های آزاد با فرآیندهایی مانند تولید انرژی میتوکندری تداخل پیدا می‌کنند و این امر می‌تواند به اکسیداسیون، آسیب به میتوکندری سلولی و تولید مقدار ناکافی انرژی مورد نیاز بدن منجر شود. اگر سلول‌های DNA آسیب ببینند ما باید انتظار سرطان را داشته باشیم. بسیاری از کارشناسان تایید کرده‌اند که یک رژیم غذایی حاوی روغن زیتون و زیتون منجر به کاهش خطر وقوع سرطان روده بزرگ می‌شود.

حتما بخوانید  قبل از بارداری بخوانید

خواص ضدالتهابی زیتون باعث می‌شود که حتی افراد مبتلا به آلرژی بتوانند از خواص زیتون بهره‌ ببرند. عصاره زیتون به عنوان یک آنتی هیستامین در سطح سلولی عمل می‌کند. آنها می‌توانند با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین که منجر به کاهش واکنش‌های آلرژیک می‌شوند به این افراد کمک کنند. به همین دلیل شما باید زیتون را به عنوان غذا ضد آلرژی در برنامه غذایی خود جای دهید. زیتون همچنین می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و به کاهش اثرات بسیاری از بیماری‌ها مانند آسم کمک کند.

در دوران بارداری بعلت تاثیر هورمونها، حرکت طبیعی روده ها کاهش یافته و یبوست ایجاد می شود.

 

برای کمک به تنظیم حرکت روده ها رعایت موارد زیر توصیه می شود:
۱٫ در طول روز به مقدار زیاد مایعاتی همچون آب، آب میوه و سوپ مصرف کنید.
۲٫ در برنامه غذایی روزانه حتما” سالاد و سبزی خوردن گنجانده شود.
۳٫ غذاهای پرفیبر مانند حبوبات و غلات به همراه مایعات فراوان و سبزیهای خام (سبزی خوردن) وپخته، میوه های تازه و سالاد مصرف کنید.
۴٫ از نان های سبوس دار مانند سنگک و نان جو استفاده کنید.
۵٫ روزانه آلوی تازه، برگه و یا آب آلو استفاده کنید.
۶٫ در وعده صبحانه نان و عسل میل کنید.
۷٫ همراه سالاد از روغن زیتون یا سایرروغنهای مایع استفاده کنید.
۸٫ روزانه ورزشهای سبکی مانند پیاده روی انجام دهید.
۹٫ حتی الامکان از ملین های دارویی استفاده نکنید.
در یبوست شدید که به مجموعه اقدامات فوق پاسخ ندهد لازم است ملین های ملایم دارویی مانند هیدروکسید منیزیم تجویز شود. در صورت ابتلاء به یبوست تجویز روغن کرچک توصیه نمی شود زیرا جذب ویتامینهای محلول در چــربی را مخـتـل می کنند. همچنین تجویز ملین های قوی با روش تنقیه توصیه نمی شود. زیتون، یا به عبارت دقیق‌تر آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در زیتون، به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل می‌کند. روغن آنها شامل oleocanthal است که یک ماده با خواص ضد التهابی است که بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل می‌کند. خوب است اشاره کنیم که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی موجود دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل می‌کند که این می‌تواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید