اطلاعات کامل درباره خواص و فواید چای سفید

 

  • آیا مکررا دچار سوء هاضمه یا ترش معده می‌شوید؟ توصیه می‌کنیم برای رفع مشکل‌تان به بهترین و ماندگارترین شکل، روزانه دو بار چای سفید بنوشید. یک فنجان چای سفید فورا باعث تسکین گرفتگی‌های معده، تهوع، و کاهش ترش معده می‌شود.

اکنون، ممکن است این پرسش‌ها برای‌تان پیش آمده باشد که چرا باید چای سفید بنوشیم؟ چه چیزهایی چای سفید را از دیگر انواع چای متمایز کرده‌اند؟ در ادامه‌ی این مقاله، به بسیاری از این پرسش‌های پاسخ می‌دهیم.
چای سفید چیست؟

چای سفید با نام علمی کاملیا سیننسیس جزء گیاهان بومی چین (استان فوجیان)، شرق نپال، شرق تایلند، تایوان، سری‌لانکا، و هندوستان است.

آیا اکنون در مورد تاریخچه و خاستگاه چای سفید کنجکاو شده‌اید؟

چای‌سفید در حدود ۵۰۰۰ سال پیش در کشور چین و به صورت کاملا تصادفی کشف شد. به این گونه که وقتی امپراتور شن‌نونگ در حال گذر از ناحیه‌ای در خارج از شهر بود، ناگهان احساس تشنگی کرد؛ بنابراین برای وی آب جوشیده حاضر کردند. متاسفانه (یا بهتر بگوییم، خوشبختانه) چند برگ چای سفید به طور تصادفی در ظرف آب جوش می‌افتد، و به آن طعمی متفاوت و دوست‌داشتنی می‌دهد. امپراتور به سرعت از این نوشیدنی خاص خوش‌اش می‌آید و از ساکنان آن منطقه می‌خواهد در مورد منشا این برگ خاص تحقیق کنند. و به این ترتیب، چای سفید پا به عرصه‌ی هستی می‌گذارد!
جالب بود، این طور نیست؟ البته باید بگوییم، هر چیز در مورد این چای، از رنگ‌اش گرفته تا طعم آن، بسیار جالب و دوست‌داشتنی است.

به بحث علمی‌مان بازگردیم؛ چای سفید با خشک کردن جوانه‌ها و برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس مقابل نور آفتاب به وجود می‌آید. این نوع از چای در مقایسه با انواع دیگر آن، از کم‌ترین فرآوری برخوردار است؛ به همین دلیل و از آن‌جا که با حفظ تمام مواد مغذی مهم آن بسته‌بندی می‌شود، این نوع چای از همه‌ی چای‌های دیگر بهتر و مفیدتر است.

اکنون شاید این پرسش برای‌تان پیش‌ آمده باشد که چرا به آن “‌چای‌سفید (white tea)‌” می‌گویند؟ پاسخ این پرسش بسیار ساده است، زیرا جوانه‌های گیاه چای دارای رشته‌هایی ظریف و به رنگ سفید و نقره‌ای است. همین عامل به این نوشیدنی طعمی ملایم و بدون تلخی بخشیده است. چه‌قدر کافئین در چای سفید وجود دارد؟ میزان کافئین موجود در چای سفید در مقایسه با چای سبز یا چای سیاه بسیار کم‌تر است. در هر فنجان از چای‌سفید تنها ۲۸ میلی‌گرم کافئین وجود دارد.
آیا چای سفید برای‌تان مفید است؟

آری، چای سفید به دلایلی فراوان برای سلامتی‌تان بسیار مفید است. چای سفید علاوه بر کمک به کاهش وزن و درمان دیابت، از راه‌هایی فراوان به کمک سلامتی‌تان می‌آید. فواید چای سفید برای سلامتی عبارت هستند از بهبود وضعیت سلامت پوست و مو، درمان آکنه، کمک به درمان سرطان، کاهش التهاب، بهبود سلامت کبد و کلیه‌ها، حفظ سلامتی دستگاه تناسلی، حفظ سلامت قلب، تقویت حافظه، انرژی، و هشیاری، کمک به درمان کم‌کاری تیروئید، و بهبود وضعیت سلامت دهان.

مطلب مرتبط: ۸ دلیل که چای سبز به جای قهوه بنوشید
انواع چای سفید

گاهی اوقات آگاهی از انواع و گونه‌های مختلف چای می‌تواند در انتخاب مورد مناسب به شما کمک کند. در ادامه‌ی این مقاله می‌توانید اطلاعاتی درباره‌ی انواع چای‌سفید و دیگر گونه‌های چای در سراسر جهان به دست آورید.

۱. Bai Hao Yinzhen، چای سوزن نقره‌ای

۲. Bai Mu Dan، چای گل صد ‌تومانی سفید

۳. Shou Mei، چای اصیلِ با دوام ابرویی

۴. Gong Mei، نوع کم‌ کیفیت‌تر چای ابرویی

۵. چای پوئر سفید
۱. Bai Hao Yinzhen، چای سوزن نقره‌ای

این گونه‌ی اشرافی از چای سفید به عنوان یکی از محبوب‌ترین انواع چای در چین و سایر نقاط جهان شناخته می‌شود. برگ‌های چای سوزن نقره‌ای که در استان فوجیان چین کشت می‌شود، حدود ۳۰ میلی‌متر طول دارد و دارای جوانه‌هایی پوشیده از پرزهای نقره‌ای است که این پرزها قابل مشاهده هستند. به همین دلیل است که چای سوزن نقره‌ای در بالاترین جایگاه سلسله مراتب چای‌های سفید قرار دارد، و باعث شده است از همه‌ی گونه‌های دیگر چای‌های سفید گران‌قیمت‌تر شود.

بهترین برگ‌های چای سفید در فصل بهار، به ویژه از اواسط مارس تا اواسط آوریل و پیش از آغاز باران‌های شدید، گلچین می‌شوند.

بهترین دمای آب برای دم کردن چای سفید سوزن ۷۵ درجه‌ی سانتی‌گراد است؛ در این صورت، این چای به بهترین شکل دم می‌کشد و به رنگ زرد ملایم در می‌آید، و می‌توان بیش‌ترین بهره را از خواص و طعم مطبوع آن به دست آورد. همیشه می‌توانید پرزهای سفید را که از برگ‌های چای آویزان شده‌اند زیر نور مشاهده کنید.

چای سفید سوزن نقره‌ای دارای طعمی ملایم، لطیف، با طراوت و بدون تلخی است. برای آن که به بهترین طعم و رنگ این چای دست پیدا کنید، باید اجازه دهید دو تا سه قاشق چای‌خوری از برگ‌های این چای به مدت پنج تا هشت دقیقه در آب ۷۵ درجه دم بکشد.
۲. Bai Mu Dan، چای گل صد ‌تومانی سفید

این گونه از چای سفید با چای سوزن نقره‌ای تفاوت اندکی دارد. چای گل صد تومانی سفید شامل برگ‌های جدید چای به همراه جوانه‌های سوزنی‌شکل وسط این گیاه است. با این‌که این نوع چای به عنوان نوع ارزان‌تری از چای سفید سوزن نقره‌ای به صورت گسترده پذیرفته شده است، شاید از دانستن این حقیقت تعجب کنید که بسیاری از طرفداران چای سفید، چای گل صد تومانی سفید را به سوزن نقره‌ای ترجیح می‌‌دهند، زیرا هم ارزان‌تر است و هم طعم قوی‌تری دارد.

فرایند چیدن برگ‌های این چای درست مانند چای سوزن نقره‌ای است؛ و در فصل بهار، زمانی که بارش باران وجود ندارد، انجام می‌شود. بهترین نوع چای گل صد تومانی سفید معمولا شامل دو برگ و یک جوانه است، و باید آن‌قدر خشک شود که به رنگ سبز در بیاید و در نهایت به محصول نهایی چای تبدیل شود.

هنگام دم کردن این چای معمولا رایحه‌ای منحصر به فرد و متفاوت مشام‌تان را پر خواهد کرد که حس با نشاط و آرامی به همراه خواهد داشت. این نوع چای سفید به رنگ طلایی / سبز کم‌رنگ در می‌آید و دارای طعم میوه‌ای و عجیبی است که با تمام چای‌ها و دم‌نوش‌های گیاهی متفاوت است.
۳. Shou Mei، چای اصیل با دوام ابرویی

آخرین دسته از چای‌ سفید چینی Shou Mei نام دارد که با خشک کردن طبیعی برگ‌های بالایی و نوک چای سفید به وجود می‌آید. این نوع از چای سفید، مانند چای سوزن نقره‌ای، در استان فوجیان کشور چین کشت می‌شود و به دلیل رنگ سبز و طعم قوی‌اش در سراسر جهان شناخته شده است. نوع کم کیفیت‌تر این چای عموما بعد از دم کشیدن دارای رنگ طلایی تیره می‌شود و باید از نوشیدن آن خودداری کنید.
۴. Gong Mei، نوع کم‌ کیفیت‌تر چای ابرویی

به طور کلی، این نوع چای از دیدگاه طرفداران چای سفید نسبت به گزینه‌های بالا در مقامی نازل قرار دارد و انتخاب آخرشان خواهد بود.   Gong Mei نسبت به دو گونه‌ی دیگر چای سفید، که در بخش‌های بالا به آن‌ها اشاره شد، بیش‌تر فرآوری می‌شود. این چای از درختچه‌های سفید شیائو بای به وجود می‌آید که دارای برگ‌های خمیده‌ی جوان (به همین دلیل به آن “‌ابرویی‌”‌ می‌گویند) و بدون جوانه است.

این نوع از چای سفید دارای رنگ طلایی تیره و طعم قوی،‌ و غالبا قیمتِ ارزانی است.
۵. چای پوئر سفید

این گونه‌ی چای‌سفید بر فراز کوه‌های استان یون‌نان چین می‌روید و برگ‌های آن نیز در فصل بهار چیده می‌شود. تمام مراحل برداشت این گونه از چای سفید کاملا با دست انجام می‌شود. چای پوئر سفید به خاطر دارا بودن طعم و مزه‌ی قوی و بدون تلخی و رایحه‌ای شگفت‌انگیز شهرت دارد.
انواع دیگر چای سفید

همان‌گونه که پیش‌تر گفته شد، انواع متفاوت دیگری از چای سفید وجود دارد که در سرتاسر جهان کشت می‌شوند. در ادامه به هر یک از آن‌ها نگاهی اجمالی می‌اندازیم.
۱. چای سفید سیلان

همان‌طور که از نام آن بر می‌آید، این چای در منطقه‌ی سری‌لانکا کشت می‌شود و از آن‌جا که به عنوان یکی از برترین گونه‌های چای سفید شناخته می‌شود، دارای قیمتی فوق‌العاده گران است. این چای به صورت دستی کشت و برداشت می‌شود؛ از این رو، محصول نهایی را می‌توان جزء صنایع دستی قلمداد کرد. برگ‌های این چای در برابر آفتاب خشک، و سپس به آرامی با دست پیچیده می‌شوند.

چای سفید یا سر نقره‌ای سیلان به طعم ملایم و دلپذیر، و رنگ مسی روشن‌اش شناخته می‌شود.
۲. چای سفید دارجیلینگ

چای سفید دارجیلینگ، درست مانند چای سفید سیلان، یک صنعت دستی محسوب می‌شود و گیاه آن در آب و هوای بارانی می‌روید. برگ‌های این چای فوق‌العاده پرزدار و سبک هستند و رایحه‌ای شبیه بوی عسل از خود تراوش می‌کنند.

یک فنجان از چای سفید دارجیلینگ دارای عطر و طعمی لطیف و دلپذیر، رنگ طلایی ملایم، و مزه‌ای لذیذ و مطبوع است.
۳. چای سفید آسام

این گونه‌ی نادر در ناحیه‌ی آسام کشت می‌شود و دارای برگ‌هایی بسیار سبک است. وقتی چای سفید آسام را دم می‌کنید، دارای طعمی طبیعی، ‌بدون تلخی،‌ و کمی شبیه مالت می‌شود.
۴. چای سفید آفریقایی

این گونه از چای سفید در نواحی کنیا و مالاوی در قاره‌ی آفریقا کشت می‌شود و دارای طعمی قوی و متفاوت است که نظر بسیاری را به خود جلب می‌کند. کافئین موجود در این گونه از چای سفید نسبت به دیگر انواع آن بیش‌تر است.
خواص چای سفید

در این بخش، به مهم‌ترین خواص چای سفید نگاهی اجمالی می‌اندازیم:

آنتی‌اکسیدان – میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید به اندازه‌ی چای سبز و سیاه است.
اپی گالوکاتچین گالات و سایر کاتچین‌ها – چای سفید حاوی انواعی از کاتچین‌های فعال نظیر اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که در مبارزه علیه بیماری‌هایی نظیر سرطان بسیار مفید و موثر هستند.
تانین – با این‌که تانین موجود در چای سفید در مقایسه با انواع دیگر چای کم‌تر است، ولی هم‌چنان برای رهایی‌تان از شر بسیاری از بیماری‌ها مفید است.
تی‌فلاوین (TFs) – این پلی‌فنول‌ها مستقیما با تلخی و گسی طعم چای در ارتباط هستند. میزان تی‌فلاوین موجود در چای سفید در مقایسه با چای سیاه و سبز بسیار اندک است.
تیروبیگین (TRs) – تیروبیگین‌ها که به میزان اندکی خاصیت اسیدی دارند عامل اصلی رنگ تیره‌ی چای معمولی (غیر از چای سبز یا سفید) هستند. به همین دلیل نیز میزان این مواد در چای سفید بسیار کم‌تر از چای سبز و چای سیاه است.

اکنون، نوبت آن رسیده است که فواید مصرف چای سفید را برای سلامتی‌تان بر شماریم؛ لطفا به مطالعه‌ی این مقاله ادامه دهید!
فواید چای سفید برای سلامتی

۱. به کاهش وزن کمک می‌کند

۲. به درمان آکنه کمک می‌کند

۳. برای دوران بارداری مفید است

۴. به درمان سرطان کمک می‌کند

۵. وضعیت سلامت پوست و مو را بهبود می‌بخشد

۶. می‌تواند به درمان دیابت کمک کند

۷. میزان انرژی و هشیاری را تقویت می‌کند

۸. به کاهش التهاب‌ کمک می‌کند

۹. برای کلیه‌ها مفید است

۱۰. وضعیت سلامت کبد را بهبود می‌بخشد

۱۱. برای قلب مفید است

۱۲. برای دندان مفید است

۱۳. وضعیت سلامت دستگاه تناسلی را بهبود می‌بخشد

۱۴. برای درمان کم‌کاری تیروئید مفید است

۱۵. می‌تواند حافظه را تقویت کند

۱۶. ضد پیری است

۱۷. به هضم غذا کمک می‌کند

چای سفید را می‌توانید مانند چای معمولی (چای سیاه یا سبز) در طول روز بنوشید، و از فواید بسیار آن برای سلامتی بهره‌مند شوید. چای سفید دارای فواید فراوانی است که برخی از آن‌ها از قرار زیر هستند:
۱. به کاهش وزن کمک می‌کند

آیا تا به حال برای کاهش وزن‌تان به استفاده از چای سفید فکر کرده‌اید؟ در غیر این‌ صورت، اکنون وقت آن است که کمی در این مورد فکر کنید. شاید بتوان گفت، چاقی بیماری و ناراحتی شماره‌ی یکِ دنیای امروز است،‌ و به نظر می‌رسد آدم‌ها هرگز از جستجوی راه‌حل‌هایی برای خلاصی از شر چاقی خسته نمی‌شوند.

و البته به نظر می‌رسد در میان بسیاری از این راه‌حل‌ها، مصرف چای سفید بتواند گزینه‌ای امیدبخش و مطمئن باشد.

پژوهشگران آلمانی طی مطالعه‌ای دریافتند چای سفید با سوزاندن سلول‌های چربی‌ موجود در بدن و پیشگیری از تشکیل سلول‌های جدید به کاهش وزن کمک می‌کند. هم‌چنین از آن‌جا که چای سفید نسبت به رقبای‌اش کم‌تر فرآوری می‌شود، حاوی مواد و ترکیباتی بیش‌تری است که می‌توانند در فرایند چربی‌سوزی ایفای نقش کنند. در واقع، چینی‌ها برای مدتی طولانی بسیاری از فواید چای سفید را برای سلامتی به شکل راز نزد خود مخفی کرده بودند. فواید چای سفید به حدی است که دانشمندان آن را نوشیدنی ایده‌آل برای سلامتی نامیده‌اند.

طبق یافته‌های پژوهشگران مدرسه‌ی پزشکی هاروارد، کاتچین موجود در چای سفید می‌تواند میزان کاهش وزن را افزایش دهد. همه‌ی اشکال چای، از جمله چای سفید، مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. این عامل نیز می‌تواند به فرایند کاهش وزن کمک کند.

هم‌چنین گفته می‌شود کاتچین موجود در چای دارای خواص ضد رگ‌زایی است که می‌تواند از بروز چاقی پیشگیری کند.
۲. به درمان آکنه کمک می‌کند

به آدم‌های اطراف‌تان نگاه کنید، به احتمال زیاد در می‌یابید اکثرشان به نوعی دارای آکنه هستند. آکنه مسئله‌ای مضر یا خطرناک نیست، ولی مبتلا بودن به آن، به هیچ عنوان جلوه‌ی خوب و خوشایندی ندارد.

بر اساس نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه کینگستون لندن، چای سفید دارای خواص ضد عفونی و آنتی‌اکسیدانی است. بیش‌تر متخصصان پوست معتقدند آنتی‌اکسیدان‌ها از پوست در برابر آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و باعث حفظ سلامتی آن می‌شوند.

به این ترتیب، می‌توانید با نوشیدن چای سفید به درمان شدن آکنه‌های پوست‌تان امیدوار باشید. مرتبا روزی دو فنجان چای سفید بنوشید. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید سموم بدن‌تان را دفع می‌کنند؛ تجمع این سموم در بدن می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت پوست داشته باشد و باعث بروز آکنه شود.

هم‌چنین می‌توانید از چای سفید به صورت موضعی نیز استفاده کنید؛ به این ترتیب که دو عدد چای سفید کیسه‌ای را در آب جوش قرار دهید و سپس این محلول را مدتی در هوای آزاد و یخچال بگذارید تا خنک شود. پنبه‌ای را به این محلول آغشته کنید و برای چند دقیقه روی محل آکنه بمالید؛ بعد از آن می‌توانید صورت‌تان را با آب خنک بشویید.
۳. برای دوران بارداری مفید است

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، چای سفید حاوی آنتی‌اکسیدان است. طی مطالعه‌ای که در اسکاتلند به عمل آمد، پژوهشگران دریافتند آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های پوستی در برابر افزایش آسیب‌های اکسیداتیو در طول دوران بارداری محافظت می‌کنند.

با این حال، درباره‌ی مصرف چای سفید در دوران بارداری نگرانی‌هایی وجود دارد.

چای سفید حاوی کافئین است (گرچه در میان انواع چای‌ها، چای سفید بعد از چای سبز حاوی کم‌ترین میزان کافئین است) که مصرف آن باید در طول دوران بارداری به حداقل برسد. زیرا بدن کودک در رحم نمی‌تواند مانند بدن مادرش به سوخت و ساز کافئین بپردازد. طبق برخی مقاله‌های پژوهشی، مصرف بیش از اندازه‌ی کافئین در طول بارداری می‌تواند احتمال خطر نقص‌های مادرزادی، سقط جنین، و مرده‌زایی را افزایش دهد.

بنابراین، همواره توصیه می‌شود پیش از مصرف کافئین در طول دوران بارداری حتما نزد پزشک بروید و با وی مشورت کنید.
۴. به درمان سرطان کمک می‌کند

بر اساس یافته‌های مطالعه‌ای که در مجله‌ی پژوهش‌های پیشگیری از سرطان به چاپ رسید، چای سفید ممکن است دارای تاثیرات ضد سرطانی باشد. در واقع طبق یافته‌های پژوهشگران، تاثیر مصرف چای سفید در از بین بردن سلول‌های سرطانی بیش‌تر از چای سبز است.

طبق مطالعه‌ی دیگر که در کشور مالزی به انجام رسید، چای سفید در برابر سلول‌های سرطانی دارای تاثیرات آنتی‌اکسیدانی و ضد تکثیری است. این چای نه تنها سلول‌های بیمار را از بین می‌برد، بلکه هم‌چنین از سلول‌های سالم در برابر آسیب دیدن DNA محافظت می‌کند.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در دانشگاه ایالتی اورگان، چای سفید نسبت به انواع دیگر چای از فرآوری کم‌تری برخوردار است. چای سفید منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است که هر دو جزء ترکیبات ضد سرطانی هستند. همچنین پژوهشگران دریافتند چای (به ویژه چای سفید) دارای تاثیرات مثبت خاصی بر سوخت و ساز است که می‌توانند جلوی برخی عوامل سرطان‌زا را بگیرند.

چای سفید هم‌چنین عامل محافظ در برابر نور است، و می‌توان در کنار روش‌های مختلف محافظت از پوست در برابر نور آفتاب و افزایش تاثیر این روش‌ها، از آن استفاده کرد. چای سفید حاوی اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که به عنوان آنتی‌اکسیدانی بسیار موثر شناخته می‌شود. طبق یافته‌های پژوهشی، استفاده‌ی موضعی از EGCG می‌تواند از پوست در برابر آسیب‌های سلولی محافظت کند. پژوهشگران‌ آمریکایی طی مطالعه‌ای دریافتند، این آنتی‌اکسیدان رشد سرطان پروستات را مهار می‌کند.

کاتچین‌ها نیز نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که به خاطر خواص عالی ضد سرطانی‌شان شهرت دارند. بر اساس یافته‌های پژوهشی، چای سفید حاوی بیش‌ترین میزان کاتچین است که آن را به نوشیدنی ایده‌آلی برای پیشگیری یا درمان سرطان تبدیل کرده است.
۵. وضعیت سلامت پوست و مو را بهبود می‌بخشد

چای سفید سرشار از آنتی‌اکسیدان است، و طبق یافته‌های مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، خواص ضد التهابی این آنتی‌اکسیدان‌ها سبب استحکام بافت‌های همبند می‌شوند و به کاهش آلرژی‌هایی نظیر شوره یا اگزما کمک می‌کنند.

آنتی‌اکسیدان‌ها هم‌چنین می‌توانند به درمان اختلالات مربوط به مو نظیر ریزش مو و نظایر آن کمک کنند. همان‌طور که پیش‌تر بارها گفته شد، چای سفید حاوی اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است. پژوهشگران آمریکایی طی مطالعه‌ای توانستند تاثیر EGCG را بر محافظت از سلول‌های مو به اثبات برسانند. پژوهشی که در دانشگاه کنکوک کره جنوبی به عمل آمد، این آنتی‌اکسیدان را به عنوان یکی از عوامل موثر در درمان درماتیت سبورئیک پوست سر بر شمرد.

طبق یافته‌های پزشکی، عفونت‌های پوستی ناشی از باکتری گِرَم-منفی (باکتری که در برابر داروهای گوناگون از خود مقاومت نشان می‌دهد) نیز ممکن است به کمک EGCG درمان شوند.

حتما بخوانید  خطرات تکان دهنده قلیان

هم‌چنین EGCG به عنوان عامل جوانی سلول‌های پوست لقب گرفته‌ است و پژوهش‌ها دریافته‌اند این آنتی‌اکسیدان در درمان مشکلات پوستی نظیر پسوریازیس، چین و چروک، آکنه روزاسه، و جراحات مفید است.

چای سفید به دلیل آن‌که حاوی مقدار بالایی فنول است، باعث افزایش الاستین و کلاژن (پروتئین‌های مهم موجود در بافت همبند) می‌شود؛ و از این طریق، پوست را تقویت و از چین و چروک آن پیشگیری می‌کند.
۶. می‌تواند به درمان دیابت کمک کند

امروزه، بدون تعجب شاید بتوان در هر خانواده دست‌کم یک فرد را پیدا کرد که دچار دیابت شده باشد. با تغییر سبک‌های زندگی و تنزل یافتن عادات زندگی، متاسفانه شاهد آن هستیم که دیابت روز به روز در حال گسترش است و به پدیده‌ای رایج تبدیل شده است.

در این حال، پژوهش‌ها با کشف قابلیت چای سفید در درمان یا حتی پیشگیری از دیابت، بر این وضعیت پرتوی امیدی افکنده‌اند.

نتایج مطالعه‌ای بر روی آزمایش‌های انسانی که در کشور چین به عمل آمد نشان داد، مصرف مرتب چای‌سفید می‌تواند به شکل قابل توجهی برای بیماران دیابتی مفید باشد. طبق نتایج مطالعه‌‌ای دیگر که بر روی موش‌های مبتلا به دیابت صورت گرفت، چای سفید توانست علائم این بیماری را در موش‌های آزمایشگاهی کاهش دهد.

دیابت هم‌چنین می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر قشر مغر (آن بخش از مغز که نقش مهمی در هشیاری بازی می‌کند) داشته باشد. مطالعه‌ای که در ۲۰۱۵ در کشور پرتغال به عمل آمد نشان داد، مصرف مرتب چای سفید راه بی‌خطر و نسبتا کم‌خرجی است که می‌تواند از بروز تاثیرات منفی دیابت بر قشر مغز پیشگیری کند.

طبق یافته‌های پژوهشی دیگر در کشور پرتغال، مصرف چای سفید راه طبیعی و مقرون به ‌صرفه‌ای است که قادر است با تاثیرات مخرب ناشی از وضعیت پیش ‌دیابت بر سلامت دستگاه تناسلی مردان مبارزه کند؛ اگرچه این مطالعه نیازمند انجام پژوهش‌های بیش‌تری است.

کاتچین موجود در چای سفید بر خواص ضد دیابتی آن افزوده است؛ زیرا طبق یافته‌های پژوهشی، کاتچین نقشی مهمی در درمان یا پیشگیری از دیابت نوع ۲ ایفا می‌کند.
فواید دیگر چای سفید
۷. میزان انرژی و هشیاری را تقویت می‌کند

همان‌طور که می‌دانیم، چای سفید دارای کم‌ترین میزان فرآوری است؛ و بنابراین دارای بیش‌ترین مقدار ال-تیانین (اسید آمینه‌ای که باعث تقویت هشیاری می‌شود و بر ذهن انسان اثر آرام‌بخش دارد) است. چای سفید در مقایسه با انواع دیگر چای کافئین کم‌تری دارد، و به همین دلیل،‌ باعث جذب آب بیش‌تری می‌شود – و همین مسئله می‌تواند به حفظ انرژی کمک ‌کند.

پژوهشگران آمریکایی دریافتند ال-تیانین همراه با مقدار اندکی کافئین می‌تواند سطح هشیاری را افزایش و میزان خستگی را کاهش دهد.

هم‌چنین مطالعات فراوانی در این زمینه نشان داده‌اند ترکیب ال-تیانین و مقدار اندکی کافئین می‌تواند سطح اضطراب را در آدم‌ها کاهش دهد. این اسید آمینه هم‌چنین می‌تواند حافظه و قدرت واکنش را تقویت کند.

به علاوه، ال-تیانین موجود در چای سفید می‌تواند استرس‌های ذهنی و جسمی را نیز کاهش دهد. بر اساس پژوهش‌ها، این اسید آمینه باعث افزایش تولید سروتونین و دوپامین در مغز می‌شود؛ این دو هورمون که اساسا پیام‌رسان عصبی هستند باعث بهبود وضع خلق و خو می‌شوند و برای حفظ شادی و هشیاری‌تان مفید هستند.
۸. به کاهش التهاب‌ کمک می‌کند

کاتچین موجود در چای‌سفید نقش بسیار مهمی در این بخش بازی می‌کند – یعنی می‌تواند باعث کاهش التهاب و هم‌چنین کاهش خطر بیماری‌های مربوط به التهاب مزمن (نظیر سرطان، دیابت، و تصلب شرایین) ‌شود.

پژوهشگران ژاپنی طی مطالعه‌ای دریافتند کاتچین باعث فروکش کردن التهاب ماهیچه‌ها و سرعت بخشیدن به بازیابی ماهیچه‌ها پس از انجام فعالیت بدنی می‌شود. پژوهشگران هم‌چنین به این نکته پی بردند که کاتچین تاثیر عوامل ایجادکننده‌ی فیبروز (آسیب بافت همبند که معمولا به دلیل جراحت ایجاد می‌شود) را سرکوب می‌کند.

EGCG موجود در چای سفید دارای خاصیت ضد التهابی قدرتمندی است. این آنتی‌اکسیدان به درمان بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند، و هم‌چنین باکتری‌ها و ویروس‌های مختلفی را از بین می‌برد؛ از جمله ویروسی که باعث ایجاد بیماری آنفولانزا می‌شود. EGCG هم‌چنین می‌تواند با بیماری تصلب شرایین ناشی از التهاب‌هایی مبارزه ‌کند که به دلیل آلودگی‌های محیط زیست به وجود می‌آیند.
۹. برای کلیه‌ها مفید است

بر اساس یافته‌های مطالعه‌ای که دانشمندان لهستانی در ۲۰۱۵ به عمل آوردند، مصرف چای سفید با کاهش آثار جانبی آلودگی‌های محیطی در اندام‌های بدن انسان از جمله کلیه‌ها رابطه‌ی مستقیم دارد.

پژوهشی دیگر در چندی‌گر کشور هندوستان نشان داد، کاتچین (به دلیل فعالیت آنتی‌اکسیدانی‌اش) در محافظت از بدن در برابر نارسایی کلیه نقش مهمی ایفا می‌کند.

طی مطالعه‌ای در کشور چین که بر روی موش‌های آزمایشگاهی صورت گرفت، پژوهشگران دریافتند از کاتچین به صورت بالقوه می‌توان در درمان سنگ‌های کلیه در انسان استفاده نمود.
۱۰. وضعیت سلامت کبد را بهبود می‌بخشد

کاتچین (که در چای سبز هم وجود دارد) علاوه بر آن‌چه پیش‌تر گفته شد، می‌توان از بدن در برابر بیماری هپاتیت محافظت کند. طی مطالعه‌ای در کشور چین پژوهشگران دریافتند کاتچین موجود در چای می‌تواند از بروز عفونت هپاتیت ‌B پیشگیری کند.

پژوهشگران آمریکایی نیز ثابت کردند خواص ضد ویروسی کاتچین می‌تواند به توقف چرخه‌ی زندگی ویروس عامل هپاتیت B کمک کند.

با وجود این، مصرف بیش از اندازه‌ی کاتچین می‌تواند برای کبد مضر باشد. بنابراین، برای حفظ سلامت کبدتان در مصرف چای‌سفید کمی‌ احتیاط کنید یا با پزشک‌تان مشورت نمایید.
۱۱. برای قلب مفید است

پژوهشگران اسپانیایی به بررسی کاربرد داروی دوکسورابیسین با نام تجاری آدریامیسین پرداختند؛ این دارو عاملی ضد سرطانی است که می‌تواند استرس اکسیداتیو را در سلول‌ها افزایش دهد. مصرف چای سفید به مدت بیش از ۱۲ ماه می‌تواند آسیب‌ اکسیداتیو وارد بر سلول‌های قلب را جبران کند. بر همین اساس، قلب نیز می‌تواند فعالیت آنتی‌اکسیدانی‌اش را از سر بگیرد؛ ولی برای رسیدن به این هدف، به مصرف مقدار زیادی چای سفید نیاز است. هم‌چنین طبق نتایج مطالعه‌ای در کشور یونان، چای‌سفید تاثیرات آنتی‌اکسیدانی بر قلب می‌گذارد.

طبق یافته‌ّهای پژوهشی، چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای حاوی بیش‌ترین مقادیر آنتی‌اکسیدان است. کاتچین موجود در چای سفید باعث کاهش سطح کلسترول، کاهش فشار خون، و بهبود عملکرد رگ‌های خونی می‌شود؛ و از این طریق، خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را پایین می‌آورد. پژوهشگران آمریکایی دریافتند کاتچین موجود در چای بر درمان بیماری کرونر قلب تاثیر مثبت دارد؛ دانشمندان هلندی نیز طی مطالعه‌ای در ۲۰۰۱ به نتیجه‌ی مشابه‌ای دست یافته بودند.
۱۲. برای دندان مفید است

چای سفید حاوی فلوراید، فلاونوئید، و تانین است که همگی از طرق مختلف برای دندان مفید هستند. بر اساس نتایج مطالعه‌ای در کشور هند، فلوراید موجود در چای می‌تواند در کاهش پوسیدگی دندان موثر باشد. تانین از شکل‌گیری پلاک بر روی دندان جلوگیری می‌کند، و فلاونوئیدها نیز از رشد پلاک باکتریایی پیشگیری می‌کنند. البته در این میان، نکته‌ای وجود دارد که باید به آن توجه کرد – چای سفید حاوی تانین است، ولی میزان تانین در آن بسیار اندک است. بنابراین، تاثیر آن در تغییر رنگ دندان‌ها به اندازه‌ی انواع دیگر چای نیست (البته چای سبز و انواع چای‌های گیاهی در این زمینه از چای سفید بهتر هستند).

به علاوه، بر اساس پژوهش‌ها، چای سفید باعث خنثی کردن ویروس‌ها و از بین بردن باکتری‌هایی می‌شود که عامل پوسیدگی دندان‌ها هستند. در یک مطالعه، عصاره‌ی چای سفید را به انواع مختلفی از خمیر دندان اضافه کردند؛ بر اساس نتایج این آزمایش، تاثیرات ضد باکتری و ضد ویروسی این خمیردندان‌ها بهبود پیدا کرده بود.
۱۳. وضعیت سلامت دستگاه تناسلی را بهبود می‌بخشد

پژوهشگران پرتغالی طی مطالعه‌ای دریافتند، عصاره‌ی چای سفید می‌تواند در بهبود سلامت دستگاه تناسلی مردان نقش موثری ایفا کند.
۱۴. برای درمان کم‌کاری تیروئید مفید است

این‌جا نیز پای کاتچین در میان است. طی مطالعه‌ای در هندوستان پژوهشگران دریافتند کاتچین دارای خواص ضد تیروئیدی است، و مصرف آن راهی موثر برای پیشگیری از کم‌کاری تیروئید است.
۱۵. می‌تواند حافظه را تقویت کند

چای سفید منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است، و به عنوان یکی از بهترین منابع کاتچین به حساب می‌آید. همین عامل، چای سفید را به عنوان یک نوشیدنی عالی برای تقویت حافظه یا حتی کند کردن روند زوال حافظه تبدیل کرده است.

مطالعه‌ای که در کشور پرتغال به عمل آمد، توانست نقش کاتچین را در محافظت از مغز در برابر زوال حافظه‌ی ناشی از کهولت سن ثابت کند.

بر اساس نتایج مطالعه‌ای دیگر، مصرف مرتب چای سفید به بهبود سلامت قشر مغز موش‌هایی که در وضعیت پیش از دیابت به سر می‌بردند، کمک کرد؛ بر این اساس، پژوهشگران نتیجه گرفتند مصرف چای سفید می‌تواند تاثیرات مشابه‌ای بر انسان بگذارد.
۱۶. ضد پیری است

به مرور زمان، پوست‌مان به دلیل وجود رادیکال‌های آزاد به تدریج شل و افتاده می‌شوند. رادیکال‌های آزاد به فرایند پیر شدن پوست‌مان شتاب می‌دهند. ولی نگران نباشید! نوشیدن مرتب چای سفید می‌تواند از چین‌ و چروک‌ها و شل شدن پوست پیشگیری کند. چای سفید غنی از پلی‌فنول‌هایی است که به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. هم‌چنین این چای شگفت‌انگیز دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که باعث جوان‌سازی پوست و توقف پیری زودرس می‌شود.
۱۷. به هضم غذا کمک می‌کند

آیا مکررا دچار سوء هاضمه یا ترش معده می‌شوید؟ توصیه می‌کنیم برای رفع مشکل‌تان به بهترین و ماندگارترین شکل، روزانه دو بار چای سفید بنوشید. یک فنجان چای سفید فورا باعث تسکین گرفتگی‌های معده، تهوع، و کاهش ترش معده می‌شود.

استقبال از چای سفید و مصرف مرتب آن راهی عالی برای سم‌زدایی طبیعی از بدن‌تان محسوب می‌شود. یک فنجان چای و این همه فایده!

اکنون که از فواید بی‌نظیر و شگفت‌انگیز چای سفید برای سلامتی آگاه شدید، بهتر است نحوه‌ی آماده کردن این چای را نیز برای‌تان بازگو کنیم.
چگونگی درست کردن چای سفید

در درست کردن یک فنجان چای برای خودمان لذتی نهفته است که با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه نیست. همین لذت در آماده کردن چای سفید نیز وجود دارد؛ به ویژه این‌که این چای بسیار خاص و مطبوع است. در ادامه قصد داریم به نحوه‌ی دم کردن یک فنجان از این چای دلپذیر در خانه‌تان اشاره می‌کنیم.
مواد لازم

۲ قاشق چای‌خوری برگ چای سفید
۱ فنجان آب
شیرین‌کننده به انتخاب خودتان (اختیاری)

نحوه‌ی درست کردن چای سفید

۱. آب را به اندازه‌ای حرارت دهید که به دمای ۷۵ تا ۸۵ درجه‌ی سانتی‌گراد (یا ۱۷۰ تا ۱۸۶ درجه‌ی فارنهایت) برسد.

۲. پیش از افزودن برگ‌های چای، آب را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه‌ای صبر کنید.

۳. برگ‌های چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای آن‌چنان فشرده و متراکم نیستند. از این رو، برای درست کردن یک فنجان چای باید دو قاشق چای‌خوری از برگ‌های چای سفید را در آب بریزید.

۴. اجازه دهید چای حدود ۵ تا ۸ دقیق (و حتی بیش‌تر، بسته به غلظت دلخواه‌تان) به همان حالت بماند و دم بکشد.

۵. چای را صاف کنید و در فنجان بریزید.

۶. در صورت تمایل می‌توانید انواع شیرین‌کننده‌های دلخواه‌تان را به چای بیفزایید. چای سفیدتان حاضر است!

چای‌سفید از آن دسته خوراکی‌هایی است که می‌توانند به مرور زمان زندگی‌تان را به شکل قابل توجهی بهبود ببخشند. آن را به بخشی از رژیم غذایی‌تان تبدیل کنید و با نوشیدن آن سالم بمانید!

جدول ارزش غذایی

کالری‌های موجود در چای سبز و سفید داغ و دم کشیده

هر وعده‌ی مصرف به اندازه‌ی ۲۸ میلی‌گرم

مقدار هر ماده به ازای هر وعده‌ی مصرف
کالری ۰
مجموع چربی ۰ گرم
چربی اشباع ۰ گرم
چربی چند اشباع نشده ۰ گرم
چربی تک اشباع نشده ۰ گرم
کلسترول ۰ میلی‌گرم
سدیم ۰ میلی‌گرم
پتاسیم ۰ میلی‌گرم
مجموع کربوهیدرات ۰ میلی‌گرم
فیبر غذایی ۰ گرم
قند ۰ گرم
ویتامین A ۰ درصد
ویتامین B12 ۰ درصد
ویتامین B6 ۰ درصد
ویتامین C ۰ درصد
ویتامین D ۰ درصد
ویتامین E ۰ درصد
کلسیم ۰ درصد
مـــس ۰ درصد
اسید فولیک ۰ درصد
آهــــن ۰ درصد
منیزیوم ۰ درصد
منگنز ۰ درصد
نیاسین ۰ درصد
اسید پانتوتنیک ۰ درصد
فسفر ۰ درصد
ریبوفلاوین ۰ درصد
سلنیوم ۰ درصد
تیامین ۰ درصد
روی ۰ درصد
درصد ارزش روزانه بر اساس رژیم غذایی با ۲۰۰۰ کالری محاسبه می‌شود.

میزان ارزش روزانه‌ی مناسب‌تان، بسته به میزان کالری مورد نیازتان ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر باشد.

 

مقایسه‌ی چای سفید و چای سبز

مسلما با آگاهی از گونه‌ی جدیدی از چای با این همه خاصیت، برای بسیاری از آدم‌ها این پرسش پیش می‌آید که کدام‌یک از این چای‌ها بهتر از دیگری هستند. بدون شک چای سبز به هزار و یک دلیل یکی از محبوب‌ترین انواع چای است، ولی چنان‌چه چای سفید به این میزان گران‌قیمت نبود، حتما می‌توانست از همه‌ی چای‌ها پیشی بگیرد. حتما برای‌تان سوال پیش آمده است که دلیل این ادعا چیست. در ادامه به مقایسه‌ی چای سفید و چای سبز اشاره می‌کنیم.

آنتی‌اکسیدان

با این‌که نوع آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید و چای سبز با یکدیگر مشابه است، ولی چای سفید از لحاظ کیفیت و کمیت در جایگاهی بالاتر قرار دارد؛ از این رو، چای سفید از لحاظ سلامتی در سطحی بالاتر از چای سبز قرار دارد.
همه می‌دانیم، وجود این آنتی‌اکسیدان‌ها به ما کمک می‌کند از شر بیماری‌های مختلفی نظیر خطرات قلبی و عروقی، افزایش سطح کلسترول، و خطرات مرتبط با سرطان در امان باشیم. هم‌چنین این آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش وزن نیز کمک می‌کنند.

کافئین

از دیگر عواملی که باعث می‌شود چای سفید در جایگاه بهتری قرار گیرد، وجود تنها ۱۵ میلی‌گرم کافئین است که در مقایسه با چای سبز – با میزان ۲۰ میلی‌گرم – اندکی کم‌تر است. بنابراین، اگر به دنبال نوشیدنی هستید که بتوانید آن را مرتبا بدون نگرانی از مضرات کافئین بنوشید، چای سفید را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

توجه

 البته، همیشه استثنائاتی وجود دارد، و این استثنائات درباره‌ی میزان مورد نیاز کافئین برای هر فرد نیز صدق می‌کند. انگیزه‌ی هر فرد از نوشیدن چای با دیگری متفاوت است؛ مثلا باید اذعان کرد کافئین حقیقتا می‌تواند به کاهش  وزن کمک کند. بنابراین، اگر به دنبال آن هستید که چند کیلویی وزن‌تان را کاهش دهید، توصیه می‌کنیم چای سبز را انتخاب کنید.

مزه

باید اعتراف کرد چای سبز کمی بد مزه است (البته به هیچ عنوان قصد نداریم کیفیت و خواص آن را انکار کنیم؛ ولی صادقانه باید بگوییم همه‌ی آدم‌ها نمی‌توانند یک فنجان چای سبز را بدون افزودن مواد شیرین‌کننده با لذت میل کنند!). بر این اساس، چای سفید از این نظر قطعا برنده‌ی این رقابت است زیرا این چای دارای طعمی دلپذیر، ملایم، و بدون تلخی است. و چنان‌چه چای سفید گران‌قیمت و کمیاب نبود، قطعا محبوب همگان می‌شد!

دسترسی

بسیار خب، از این نظر باید گفت چای سبز برنده‌ی رقابت است! در هر لحظه و در هر جا می‌توانید چای سبز را با بهترین کیفیت و بدون نیاز پرداخت هزینه‌های هنگفت تهیه کنید؛ ولی پیدا کردن چای سفید با کیفیت درست مثل پیدا کردن آب وسط کویر است!

خاصیت ضد میکروبی

شاید کمی تعجب‌آور به نظر برسد، ولی بر اساس نتایج بسیاری از پژوهش‌ها، چای سفید از لحاظ قابلیت مبارزه علیه ویروس‌ها، باکتری‌ها، و قارچ‌هایی نظیر سالمونلا و استافیلوکوک در مقایسه با چای سبز عملکردی بهتر دارد. بنابراین، می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که چای‌سفید از خیلی جهات بهتر از چای سبز است، ولی این برتری فقط در شرایطی حاکم است که بتوانید به چای سفید خالص و با کیفیت دسترسی پیدا کنید. در خرید چای سفید حتما مراقب نمونه‌های تقلبی و ناخالص آن باشید.

عوارض جانبی مصرف چای سفید

با این‌که چای سفید به طور کلی به دلیل وجود مقدار کافئین اندک و خواص بالای غذایی تقریبا بی‌خطر به نظر می‌رسد، ولی هم‌چنان ممکن است برخی مصرف‌کنندگان را با اندکی مشکل مواجه کند. برخی از مشکلات مربوط به مصرف چای سفید از قرار زیر هستند:

  • با این‌که همه می‌دانیم میزان کافئین در چای سفید اندک است، ولی به هر صورت در ترکیبات این چای کافئین وجود دارد. به علاوه، چای سفیدی که از برگ‌های جوان این گیاه تولید می‌شود در مقایسه با چای سفیدی که از برگ‌های کهنه‌تر این گیاه به وجود می‌آید، حاوی مقدار بیش‌تری کافئین است. گاهی اوقات، سطح کافئین موجود در چای سفید حتی ممکن است از چای سبز نیز بیش‌تر شود.
    کافئین می‌تواند باعث ایجاد اختلالات زیادی در سبک زندگی و سلامت افراد شود؛ از جمله‌ی این اختلالات می‌توان به بی‌خوابی، عصبانیت، بی‌قراری، سرگیجه، و تاثیراتی دیگر بر دستگاه عصبی مرکزی اشاره کرد. عصاره‌ی چای‌سفید، در صورت زیاده‌روی در مصرف، می‌تواند حتی باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود؛ پس حتما مراقب باشید در نوشیدن چای سفید زیاده‌روی نکنید!
  • چای سفید سرشار از فلاونوئیدها است که می‌توانند آهن غیر هِم را در خود نگه دارند؛ و از این طریق، از جذب آهن در بدن تا ۷۰ درصد جلوگیری می‌کنند. بنابراین، برای اجتناب از این مشکل، توصیه می‌شود چای سفید را پیش از غذا یا هم‌زمان با مصرف مکمل‌های آهن نوش جان کنید.

در آخر امیدوار هستیم پس از مطالعه‌ی این مقاله از فواید چای سفید برای سلامتی‌تان آگاه شده باشید. توصیه می‌کنیم این نکات را به خاطرتان بسپارید و خود را از فواید فوق‌العاده‌ی چای سفید بهره‌مند کنید.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید