خورش هویج تبریزی خوشمزه درست کنیم

 

  •  بعضی افراد مقداری آلو بخارای خیس‌شده نیز درون این خورش استفاده می‌کنند که البته این مورد هم سلیقه‌ای است اما بهتر است بدانید که اضافه‌کردن آلو به خورش هویج، رنگ خورش را تیره می‌کند. به جای استفاده از رب گوجه‌فرنگی، می‌توان در انتها چند عدد گوجه‌فرنگی رسیده را از وسط برش داده و به خورش هویج اضافه کرد. تا چند جوش بزند و آبپز شود. البته این کار، ظاهر خورش را از حالت مجلسی در می‌آورد.

 

خورش هویج تبریزی همان‌طور که از نام آن پیداست یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل تبریز است. خورش هویج تبریزی را هم با مرغ و هم با گوشت درست می‌کنند و از هویج خلالی سرخ‌شده در آن استفاده می‌کنند. برخلاف آنچه تصور می‌شود این خورش شیرین نیست و به دلیل داشتن آلو، طعم ملسی دارد اما می‌توان به دل‌خواه به آن شکر نیز اضافه کرد و غذا را شیرین نمود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه خورش هویج تبریزی با گوشت را به شما آموزش دهیم که همان‌طور که گفتیم، طعم بی‌نظیری دارد و خیلی راحت و بی دردسر تهیه می‌شود.
مواد لازم برای تهیه خورش هویج تبریزی:
هویج رنده‌شده یا خلالی خردشده                   ۱ کیلوگرم
گوشت ماهیچه                                             ۵۰۰ گرم
پیاز                                                             ۱ عدد
رب گوجه‌فرنگی                                             ۱-۲ ق غذاخوری
لیمو عمانی یا آلو خورشتی(دل‌خواه)                ۳ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه                                     به میزان لازم
زعفران                                                        به میزان لازم
آبلیمو یا آبغوره (دل‌خواه)                                 به میزان لازم

طرز تهیه خورش هویج تبریزی:

برای تهیه خورش هویج تبریزی ابتدا هویج‌ها را شسته و به شکل خلالی (باریک در یک اندازه) خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود.سپس پیاز را ریز خرد کرده و با گوشت خورشتی تفت دهید.

به گوشت و پیاز ادویه‌جات (زردچوبه، فلفل) اضافه کرده و مقداری آب روی آن‌ها بریزید تا پخته شود.

وقتی گوشت خوب پخته شد، در صورتی‌که آب خورش خیلی کم شده بود مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و لیمو عمانی خرد‌شده و  آلوها را به آن اضافه کنید.

در نهایت مقداری زعفران آب کرده روی خورش ریخته سپس هویج سرخ‌شده، رب گوجه‌فرنگی و نمک را به خورش اضافه کنید.
سپس درب قابمله را گذاشته با شعله کم به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خورش خوب جا بیفتد.
در صورت تمایل در انتها مقداری آبلیمو یا آبغوره به خورش اضافه کنید. این مورد کاملا سلیقه‌ای است.
در صورت تمایل این خورش را با مقداری زرشک و خلال پسته تزیین کرده و با پلوی زعفرانی سرو کنید.
چند نکته برای تهیه خورش هویج تبریزی:

برای تهیه خورش هویج می‌توانید به جای هویج، از زردک (هویج‌های زردرنگ) استفاده کنید. خورش هویج تبریزی اصل را با هویج خلالی‌شده تهیه می‌کنند. پس اگر می‌خواهید اصالت دستور را حفظ کنید هویج را رنده نکنید.هویج را به جای سرخ کردن، آبپز نکنید زیرا دراین‌صورت، طعم خورش هویج عوض شده و کمی شیرین می‌شود.

به جای گوشت گوسفند می‌توانید از گوشت گوساله یا مرغ نیز استفاده کنید.بعضی افراد به جای آبلیمو یا آبغوره، ۱-۲  قاشق غوره کوچک یا غوره‌غوره به خورش هویج اضافه می‌کنند. این به سلیقه شما بستگی دارد. چاشنی اصلی خورش هویج تبریزی؛ زعفران و آبلیمو یا آبغوره است.
بعضی افراد مقداری آلو بخارای خیس‌شده نیز درون این خورش استفاده می‌کنند که البته این مورد هم سلیقه‌ای است اما بهتر است بدانید که اضافه‌کردن آلو به خورش هویج، رنگ خورش را تیره می‌کند. به جای استفاده از رب گوجه‌فرنگی، می‌توان در انتها چند عدد گوجه‌فرنگی رسیده را از وسط برش داده و به خورش هویج اضافه کرد. تا چند جوش بزند و آبپز شود. البته این کار، ظاهر خورش را از حالت مجلسی در می‌آورد.
اگر طرفدار غذاهای شیرین هستید می‌توانید در انتها ۱-۲ قاشق شکر نیز به خورش اضافه کنید.
رب گوجه‌فرنگی این غذا نباید زیاد باشد زیرا هویج‌های خورش کمی حالت له‌شده پیدا می‌کنند و خورش بیش‌ازحد طعم رب می‌گیرد.
در‌صورتی‌که از لیمو عمانی در پخت این خورش استفاده می‌کنید حواستان به مقدار آبلیمو باشد. زیرا این خورش نباید طعم خیلی ترش داشته باشد.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید